Γαρίδες σαγανάκι – Βορειοελλαδίτικη συνταγή

Υλικά
1 κιλό γαρίδες ολόκληρες ή καθαρισμένες (όπως προτιμάτε)
1 1/2 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
χυμό από 1 1/2 λεμόνι
μαιντανό
ρίγανη
πιπέρι
1 κουταλιά γεμάτη μουστάρδα
1 κουτί σάλτσα ντομάτα ή 3 ντομάτες φρέσκες αλεσμένες (αν το θέλουμε κόκκινο-κόκκινο ρίχνουμε την έτοιμη σάλτσα)
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
200 γρ. φέτα

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε ΟΛΑ τα παραπάνω εκτός τη φέτα.

Αφού βράσουν κανένα 20άλεπτο στη μεσαία ένταση του ματιού της κουζίνας σας, τρίβουμε και τη φέτα, σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε ακόμη κανένα 5λεπτο.

Κανονικά θα πρέπει να σας έχει πήξει η σάλτσα, αλλά αν για οποιοδήποτε λόγο δεν έχει γίνει, ρίξτε και ανακατέψτε αμέσως 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Advertisements

One response

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s