Πατάτες ογκρατέν.

Υλικά
6 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
1 ποτήρι γάλα φρέσκο
1 κρέμα γάλακτος (200 ml.)
1 αβγό
2 κίτρινα τυριά τριμμένα
μπέικον σε κομματάκια
αλάτι
πιπέρι

Παρασκευή
Καθαρίζουμε, κόβουμε και αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες.
Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί μας.
Αρχίζουμε να στρώνουμε τις πατάτες. (2 στρώσεις το κάνω εγώ.)
Ανάμεσα στις στρώσεις από τις πατάτες ρίχνουμε τα τυριά και το μπείκον.
Ανακατεύουμε το γάλα, με την κρέμα και το αβγό και περιχύνουμε τις πατάτες.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για μισή ώρα και ξεσκέπαστο για άλλη μισή ώρα.

Καλή όρεξη!

Advertisements

One response

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s