Αρωματικά φυτά και σε ποια τρόφιμα μπαίνουν


Δεντρολίβανο
Στα ψάρια, στο στιφάδο με μοσχάρι ή πουλερικά

Δυόσμος
Σε κρέας βραστό, στους κεφτέδες, στα γεμιστά, στα αγγούρια

Εστραγκόν
Σε όλες τις σαλάτες από λαχανικά, στην πατατοσαλάτα (προσοχή : αν είναι ξερό θέλει λίγη ποσότητα)

Θυμάρι 
Στις ντομάτες, στις μελιτζάνες, στο ρύζι, στα κρέατα ζυγούρι/βόδι/γίδα, στα ψητά ψάρια

Μαϊντανός
Στα λαδερά, στα ψητά ψάρια και σε όλες τις σαλάτες

Ρίγανη
Ντοματοσαλάτα, σε όλα τα ψητά κρέατα και ψάρια

Άνηθος
Σε σαλάτες, πίτες, τουρσιά και σε σάλτσες ψαριών, καθώς και στη μαγειρίτσα και σε διάφορες σούπες, στις αγκινάρες, στα γεμιστά, σε λευκά κρέατα και, ιδιαιτέρως, σε φαγητά με αυγολέμονο.

Βασιλικός
Αρωματίζει διάφορα ψητά, σαλάτες, βραστά, κοκκινιστά, σούπες κ.τ.λ. ενώ ταιριάζει πολύ σε σάλτσες που έχουν ως βάση τη φρέσκια ντομάτα. Στην Ιταλική κουζίνα, η σάλτσα ζυμαρικών πέστο (pesto) έχει για βάση της το βασιλικό.

Και εννοείται πως το προσωπικό γούστο του καθενός δεν μπαίνει σε κανόνες 🙂
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s