(τα) Ωτία-Παραδοσιακό Ποντιακό γλύκισμα

τα) Ωτία ή (τα) Φιογκάκια

otia
 
Υλικά (για περίπου 30 κομμάτια)
 5 αβγά
1 1/2 κούπα ζάχαρη (αν τα θέλετε πιο γλυκά μπορείτε να βάλετε και παραπάνω)
2 κεσεδάκια αγελαδινό γιαούρτι (κι εδώ μπορείτε να “παίξετε” με την ποσότητα, άλλωστε το γιαούρτι κάνει την διαφορά)
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λίγο λιγότερο από 1 κιλό
Λίγο ελαιόλαδο για να “βρέχουμε” τα χέρια μας
Παρασκευή
Χτυπάμε καλά τα αβγά με τη ζάχαρη και κατόπιν προσθέτουμε το γιαούρτι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα..
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μπέικιν και λίγο-λίγο το αλεύρι ώσπου να γίνει μία μαλακή εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια “βρέχοντας” τα χέρια μας με το ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια, ανοίγουμε φύλλο πάχους περίπου 2 εκ. (πρέπει να είναι παχύ για να μην στεγνώσει στο ψήσιμο) και κόβουμε το φύλλο σε μικρά ρομβάκια (σαν μπακλαβάς ένα πράγμα).
Κάνουμε μία μικρή τρυπούλα στη μέση με το μαχαίρι και παίρνουμε την μακρινή γωνία του ρόμβου την περνάμε από κάτω ή από πάνω μέσα από την τρύπα. ΄Ετσι το τελικό σχήμα που θα βγει θα θυμίζει ωτί, δηλαδή αυτάκι.
Ρίχνουμε λίγα-λίγα τα ωτία σε καυτό ελαιόλαδο, χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε έως ότου αρχίζουν να ροδίζουν.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s