Ρυζόγαλο της γιαγιάς

ρυζόγαλο

Υλικά (για 4-5 άτομα)

5 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
3/4 φλιτζανιού τσαγιού ρύζι γλασέ
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη (μπορείτε και περισσότερη ή λιγότερη ζάχαρη αναλόγως πόσο γλυκό το θέλετε)
1/2 κ.γ. αλάτι
κανέλα

Εκτέλεση

Αφού έχουμε πλύνει πάρα πολύ καλά το ρύζι (3-4 φορές) το βάζουμε με το νερό (ρίχνουμε και το αλάτι) και το αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά να μην μας κολλήσει το ρύζι.

Στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και την ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας επίσης συχνά.

Το ρυζόγαλο είναι έτοιμο μόλις πήξει.

Το μοιράζουμε σε μπολ, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.

Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κανέλα και καλή μας όρεξη!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s