Σοκολατένιο αφράτο κέικ με τυρί κρέμα (3 υλικά)

unnamed (1)

Μόλις ανακάλυψα την συνταγή και η τρίτη μου σκέψη ήταν να την μοιραστώ μαζί σας!

Η πρώτη ήταν να είχα ένα κομμάτι με τον καφέ και η δεύτερη να πάρω τα υλικά να το φτιάξω!

Θα χρειαστούμε :

3 αβγά (ξεχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια)
120 γρμ. μαύρη σοκολάτα της αρεσκείας σας (γάλακτος, κουβερτούρα κτλ)
120 γρμ. τυρί κρέμα
1 κ.γ. χυμό λεμονιού

Πως θα το φτιάξουμε :

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC

Παίρνουμε ένα ταψί με διάμετρο 15εκ. χωρίς αποσπώμενη βάση και βάζουμε λαδόκολλα.
Αν δεν έχετε λαδόκολλα απλώς βουτυρώστε ή λαδώστε το.
Αν έχετε ταψάκι μόνο με αποσπώμενη βάση, βάλτε 2 στρώσεις λαδόκολλα και αυτό για να μην υγρανθεί το κέικ σας όταν θα κρυώνει.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα με το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Προσέχουμε να μην μας βράσει – δηλαδή κοιτάμε να μην αρχίσει και κοχλάζει το μπεν μαρί γιατί θα πάρει βράση και το μίγμα μας.

Το αφαιρούμε μόλις ανακατευτεί το τυρί κρέμα με την λιωμένη σοκολάτα και προσθέτουμε τους 3 κρόκους αβγών και τα ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο σκεύος προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι στους κρόκους και το χτυπάμε μέχρι να γίνει μαρέγκα.(Αν το θέλετε πιο γλυκό απ την πρωτότυπη συνταγή προσθέστε ζάχαρη σε αυτό το μείγμα πριν αρχίσετε να χτυπάτε την μαρέγκα)

Αφού η μαρέγκα μας είναι έτοιμη, την προσθέτουμε σε 3 δόσεις μέσα στο μείγμα σοκολάτας/τυριού κρέμας και ανακατεύουμε σιγά σιγά και με ευγένεια
για να μην μας «ξεφουσκώσει» η μαρέγκα.

Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψάκι και το ταψάκι το βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο ταψί με ζεστό νερό (το νεράκι να μην ξεπερνάει το ύψος ενός εκατοστού) στην μέση του φούρνου μας.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά και κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 160οC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 15 λεπτά.

Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε μέσα το κέικ για ακόμη 15 λεπτά χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα.

Το βγάζουμε από τον φούρνο,  το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.

Στολίστε με ζάχαρη άχνη και έτοιμο!

unnamed

Περιμένουμε φωτογραφίες και σχόλια αν το φτιάξετε!

Καλή επιτυχία!

Σας φιλώ γλυκά στην μούρη

μαμά Σοφία

 

πηγή συνταγής και φωτογραφιών : http://rasamalaysia.com/

 

Advertisements

One response

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s