Λουκανόπιτα η σπιτική

8a

Υλικά για την ζύμη

1 κεσεδάκι γιαούρτι

1 φαρινάπ, ή 1/2 κιλό αλεύρι με 1 φακελάκι μπέικιν

250γρ μαργαρίνη ή 1 κεσεδάκι ελαιόλαδο (εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε μισή δόση μαργαρίνη και μισό κεσεδάκι ελαιόλαδο)

1 αβγό + 1 κρόκο

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα ζάχαρη

Υλικά για την γέμιση

Λουκάνικα

Κέτσαπ

Μουστάρδα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης και ανοίγουμε μικρά «φύλλα¨. Τοποθετούμε τα λουκάνικα στο κέντρο, βάζουμε κέτσαπ-μουστάρδα και κλείνουμε.

1                                              3

Τοποθετούμε στο ταψί, αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά.

5                                              7

Για γέμιση μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε, όπως τυριά, ζαμπόν, μπέικον κ.τ.λ. ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Καλή επιτυχία

μαμά Σοφία

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s