Ποντιακά Πισία με γέμιση Πατάτας

πισια

Για την ζύμη

½ κιλό αλεύρι

1 κούπα του τσαγιού λάδι

1 +κάτι κούπα του τσαγιού νερό

Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή και λεία ζύμη.

Για την γέμιση

10 μέτριες πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες

3 κουταλιές της σούπας άνηθο

1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο

Αλάτι-πιπέρι

½ φλυτζανάκι του καφέ λάδι

 

Τσιγαρίζω ελαφρά άνηθο και κρεμμύδι, τα προσθέτω στις πολτοποιημένες πατάτες μαζί με το λαδάκι και βάζω αλάτι και πιπέρι.

Ανοίγω λεπτά φύλλα την ζύμη και γεμίζω. Κλείνω και πατάω τις άκρες με ένα πηρουνάκι.

Τηγανίζω σε αγελαδινό βούτυρο και τα βάζω σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το περιττό βούτυρο. Αν δεν έχετε αγελαδινό βούτυρο κάνει και οποιοδήποτε άλλο.

 

Καλή επιτυχία

Μαμά Σοφία

Advertisements

One response

  1. Παράθεμα: Ποντιακά Πιροσκί με γέμιση πατάτα και λουκάνικο | Τι μαγειρεύουν πάλι σήμερα;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s