Λουκανοπιτάκια

1454884_10153495846320662_3717503654798735842_n

Για την ζύμη

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1/2 ποτήρι χλιαρό γάλα

1/2 ποτήρι ηλιέλαιο

1/2 ποτήρι χλιαρό νερό

1 1/2 κ.γ. αλάτι

2,5 κ.γ. ζάχαρη

αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κιλό

Για την γέμιση

Λουκάνικα

μείγμα από 1 κ.σ. μαγιονέζα, 2 κ.σ. κέτσαπ, 1 κ.σ. μουστάρδα

Παρασκευή

Ανακατεύουμε την μαγιά με το χλιαρό νερό και γάλα. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.

Χωρίζουμε την ζύμη αφού φουσκώσει, σε μικρά μπαλάκια και ανοίγουμε με πλάστη. Κόβουμε το μικρό μας φύλλο σε 8 παραλληλόγραμμα ή τρίγωνα κομμάτια, βάζουμε στο κάθε κομμάτι από το μείγμα σάλτσας, τοποθετούμε το λουκάνικο και κλείνουμε ρολάροντας.

Τοποθετούμε τα λουκανοπιτάκια στο ταψί και αλείφουμε με λάδι. Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s